Choď na obsah Choď na menu
 

Poradenstvo

 

 » Ponúkam poradenstvo pri spracovaní surového kravského, ovčieho a kozieho mlieka «

 

  • mnohoročné skúsenosti zo Slovenska - výroba tradičných slovenských syrov a iných mliečnych výrobkov
  • 11 rokov skúseností z Talianska - výroba zrejúcich syrov, ricotty a iných výrobkov

 

 

Výrobky z mlieka

fotky

 

  • Zrejúce syryvideo

Na farme v Taliansku spracúvame hlavne kravské nepasterizované mlieko, z ktorého sa vyrábajú štyry typy zrejúcich syrov. Pri ich výrobe je dôležité dodržiavať správne postupy a teploty. Doba zrenia takýchto syrov je 70 až 100 dní.

  • Ricotta

Taliansky srvátkový syr podobný nášmu krémovému tvarohu, ale je sladší a jemnejší. Ricotta sa zhotovuje z odpadového materiálu - srvátky, ktorá vzniká ako vedľajší produkt pri tvorbe syrov z kravského, ovčieho alebo aj kozieho mlieka. Je veľmi ľahko stráviteľná a preto vhodná pre malé deti a seniorov. Má vysokú nutričnú hodnotu, nízky obsah tuku a vysoký obsah bielkovín. U nás robíme ricottu mäkkú, ale inde sa môže sušiť, údiť alebo nasoľovať.

  • Maslovideo 
  • Jogurt  
  • Oštiepok 
  • Korbáčik 
  • Parenica 

 

Výrobky z mäsa

 fotky

 

  • Salámy
  • Prosciutto - Prošuto