Poradenstvo
» Ponúkam poradenstvo pri spracovaní surového kravského, ovčieho a kozieho mlieka «
- mnohoročné skúsenosti zo Slovenska - výroba tradičných slovenských syrov a iných mliečnych výrobkov
- 11 rokov skúseností z Talianska - výroba zrejúcich syrov, ricotty a iných výrobkov
Výrobky z mlieka
- Zrejúce syry - video
Na farme v Taliansku spracúvame hlavne kravské nepasterizované mlieko, z ktorého sa vyrábajú štyry typy zrejúcich syrov. Pri ich výrobe je dôležité dodržiavať správne postupy a teploty. Doba zrenia takýchto syrov je 70 až 100 dní.
- Ricotta
Taliansky srvátkový syr podobný nášmu krémovému tvarohu, ale je sladší a jemnejší. Ricotta sa zhotovuje z odpadového materiálu - srvátky, ktorá vzniká ako vedľajší produkt pri tvorbe syrov z kravského, ovčieho alebo aj kozieho mlieka. Je veľmi ľahko stráviteľná a preto vhodná pre malé deti a seniorov. Má vysokú nutričnú hodnotu, nízky obsah tuku a vysoký obsah bielkovín. U nás robíme ricottu mäkkú, ale inde sa môže sušiť, údiť alebo nasoľovať.
- Maslo - video
- Jogurt
- Oštiepok
- Korbáčik
- Parenica